ARBEIDSRECHT – In de rechtbank: Is dreigen met ontslag om dringende reden ‘moreel geweld’? / Wie heeft recht op uitwinningsvergoeding? / Welke valkuilen schuilen onder een impliciet ontslag?

HR Square 156
1. Is dreigen met ontslag om dringende reden ‘moreel geweld’? Wat gebeurt er als een vrouw de werkgever van haar man thuis uitnodigt om de spullen te bekijken die manlief mee gegraaid heeft op het werk? Een even bizarre als reële case die uitmondt in een fundamentele juridische vraag. Een werknemer wordt door de werkgever voor de keuze geplaatst: ofwel zelf ontslag nemen ofwel ontslagen worden om dringende reden. Aangezien de werknemer geconfronteerd wordt met uitermate belastende feiten en zich bewust is van een negatieve C4, opteert hij ervoor om de eer aan zichzelf te houden. De partijen ondertekenen een dading, waarin expliciet de modaliteiten van de beëindiging van de arbeidsovereenkomst worden bevestigd. Enige tijd later gelooft de werknemer evenwel dat de werkgever een ontslag om dringende reden nooit had kunnen hard maken én besluit de geldigheid van de dading aan te vechten. De werknemer beweert dat er sprake was...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.