ARBEIDSRECHT – Internationaal werk

HR Square 161
Arbeidskaart nodig voor zakenreizen naar België? Onderdanen van niet-EER-landen (*) hebben normaal een arbeidskaart nodig om in België te mogen werken. Maar wat met de buitenlandse zakenlui die in het kader van een zakenreis in België vertoeven of vaak naar België reizen? Voor niet-EER-onderdanen (*) geldt in België nog steeds het onderscheid tussen het recht om België binnen te komen en er te verblijven enerzijds en het recht om in België te werken anderzijds. Het eerste is federaal geregeld, het tweede sinds 1 juli 2014 regionaal. Kort verblijf van maximaal 90 dagen voor zakenreizen  Niet-EER-zakenlui hebben in principe een Schengenvisum nodig om het Schengengebied – en dus België – binnen te komen. Met dat visum hebben ze een principieel recht op verblijf voor 90 dagen in elke periode van 180 dagen in België en alle andere Schengenstaten. Alle dagen gespendeerd in andere Schengenstaten tijdens de periode van 180 dagen tellen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.