Arbeidsrecht – Internationaal werk. België op het matje voor strijd tegen detacheringsfraude

HR Square 138
België maakt werk van onderzoek rond ‘detacheringsfraude’, maar lijkt daarbij op Europese regels te botsen. De inzet is het land waar de sociale zekerheid betaald moet worden.  Sinds 10 januari 2013 is de Programmawet van 27 december 2012 in werking. Naast een verstrenging van de regels inzake aanneming van werk, voerde de wet een aantal nieuwe regels in om de strijd tegen detacheringsfraude aan te gaan. De Europese Commissie heeft België vorige week om meer uitleg verzocht nu deze regels in strijd zouden zijn met het Europese recht.  Misbruik  De Europese Verordeningen 1407/71 en 883/2004 bepalen in welk land sociale-zekerheidsbijdragen betaald moeten worden. Als algemene regel geldt dat sociale-zekerheidsbijdragen betaald moeten worden in het land waar de werknemer werkt. Als uitzondering kan een werknemer die tijdelijk naar een ander land wordt gedetacheerd onder bepaalde voorwaarden aan de sociale zekerheid van zijn thuisland onderworpen blijven. De sociale-zekerheidsinstelling van het thuisland levert...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.