Arbeidsrecht – Internationaal werk. Europa zet in op seizoenarbeiders uit derde landen

HR Square 140
Op 26 februari 2014 heeft het Europees Parlement een nieuwe richtlijn aangenomen met de voorwaarden voor binnenkomst en verblijf van seizoenarbeiders uit derde landen.  Volgens de nieuwe richtlijn kunnen de lidstaten van de Europese Unie voor seizoenarbeiders een maximale verblijfsperiode bepalen tussen de 5 en 9 maanden in een periode van 12 maanden. Voorts voorziet de richtlijn in enkele rechten voor seizoenarbeiders met het oog op het vermijden van economische en sociale uitbuiting. Tot slot wil de richtlijn vermijden dat het tijdelijk verblijf van de seizoenarbeiders permanent zou worden of overgaan in een illegaal verblijf. De lidstaten hebben tot 30 september 2016 de tijd om deze richtlijn in nationale wetgeving om te zetten.  Seizoenarbeid  Met seizoenarbeiders uit derde landen worden de onderdanen van een land buiten de EER bedoeld die hun hoofdverblijf buiten de EER behouden, maar tijdelijk legaal op het grondgebied van een lidstaat verblijven om er een seizoenafhankelijke...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.