Arbeidsrecht – Internationaal werk. Kan een niet-EER-werknemer zijn/haar niet-EER-partner meebrengen?

HR Square 139
Welke documenten moet de partner van een niet-EER-werknemer verkrijgen om zijn/haar partner te kunnen vergezellen naar België?  Hooggeschoolde niet-EER-werknemers die naar België gedetacheerd worden en minstens 39.422 euro bruto per jaar verdienen, kunnen vrij gemakkelijk een arbeidskaart B krijgen. Die arbeidskaart moet door of namens hun werkgever bij de bevoegde regionale instanties worden aangevraagd. Op basis van de arbeidskaart B kan de werknemer naargelang hij al legaal in België aanwezig is op zijn gemeente een elektronische A-kaart aanvragen, dan wel op de Belgische ambassade of het Belgisch consulaat in zijn land van verblijf een visum type D om in België langer dan 3 maanden te verblijven. Maar hoe zit dit met de partners?  Gehuwde partners  Niet-EER-echtgenoten van niet-EER-werknemers hebben het recht om hun partner in België te vergezellen. Ze kunnen hiertoe op de Belgische ambassade of het Belgisch consulaat van hun land van verblijf een visum type D ‘gezinshereniging’ aanvragen....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.