Arbeidsrecht – Internationaal werk. Strijd tegen illegale tewerkstelling wordt opgevoerd

HR Square 128
Sinds 4 maart zijn een aantal nieuwe, strenge verplichtingen en zware sancties van kracht in de strijd tegen illegale tewerkstelling in België. Met een wet van 11 februari 2013 werd de Europese Sanctierichtlijn gedeeltelijk omgezet naar Belgisch recht. Deze wet trad in werking op 4 maart 2013. In deze uiteenzetting gaan we dieper in op een aantal aspecten van deze wet. Vooraf merken we op dat deze nieuwe bepalingen al onmiddellijk van toepassing zijn in alle sectoren. Nieuwe verplichtingen voor werkgevers van niet-EU-onderdanen Sinds 4 maart 2013 moet de werkgever die niet-EU-onderdanen in België tewerkstelt: ■ Voorafgaandelijk nagaan of de desbetreffende werknemer over een geldige verblijfsvergunning beschikt. ■ Een kopie van deze verblijfsvergunning (of de informatie die daarop vermeld staat) beschikbaar houden voor de sociale inspectie, en dit minstens voor de gehele duur van de tewerkstelling. ■ Aangifte doen van de aanvang en beëindiging van de tewerkstelling, overeenkomstig de wettelijke...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.