ARBEIDSRECHT – Internationaal werk: Waarop letten bij internationalisering? / Hoe worden aandelenplannen in internationale context belast?

164
  I. Waarop letten bij internationalisering? U wenst uit te breiden met een nieuwe buitenlandse afdeling? Alvast enkele juridische aandachtspunten vanuit HR-perspectief. Een overzicht aan de hand van 7 vragen. 1. Is er een lokale entiteit vereist? In sommige landen is een lokale entiteit vereist om werknemers te werk te stellen. Bijgevolg moet eerst bekeken worden of een lokale aanwezigheid of registratie vereist is om actief te worden en werknemers aan de slag te laten gaan. 2. Werknemers detacheren of lokaal aanwerven? Vaak wordt in een eerste fase geopteerd om de lokale leiding in handen te houden van een Belgische manager. Indien deze in dienst blijft van de Belgische vennootschap, biedt dit binnen de Europese Economische Ruimte (EER, de 28 lidstaten van de Europese Unie, aangevuld met IJsland, Liechtenstein en Noorwegen), Zwitserland en de landen waarmee België een sociale-zekerheidsverdrag heeft gesloten, eveneens de mogelijkheid om de Belgische manager aan de...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.