Arbeidsrecht. Loonverschil tussen mannen en vrouwen. De loonkloof bestaat nog (maar hopelijk niet lang meer)

HR Square 136
Sinds vorig jaar zijn werkgevers verplicht de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de onderneming in kaart te brengen. Blijkt uit die analyse dat mannen en vrouwen inderdaad verschillend vergoed worden, dan moet de werkgever samen met de werknemersvertegenwoordigers maatregelen uitwerken om die verschillen weg te werken. De wet van 22 april 2012 ter bestrijding van de loonkloof tussen mannen en vrouwen, die deze verplichtingen invoerde, vertoonde een aantal kinderziektes, die deze zomer rechtgezet werden door een wet van 12 juli 2013. Bovendien werd op 17 augustus 2013 een eerste uitvoeringsbesluit aangenomen. Tijd dus voor een overzicht.  De loonkloof bestaat echt  Toen de ‘loonkloofwet’ in 2012 het licht zag, reageerden vele werkgevers verrast. De loonkloof, was die niet al lang gedicht? Er zijn in België inderdaad weinig ondernemingen die voor hetzelfde werk bewust minder loon zullen betalen aan vrouwen dan aan mannen. Maar dat betekent niet dat de loonkloof verleden...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.