Arbeidsrecht. Modernisering arbeidsrecht. Verdere flexibilisering van de arbeidstijd

HR Square 133
Met de ‘Wet van 17 augustus 2013 betreffende de modernisering van het arbeidsrecht en houdende diverse bepalingen’ wordt het eerste luik van het akkoord over de arbeidstijd in wetgeving omgezet. Het tweede luik van het akkoord, dat handelt over glijdende werkroosters en deeltijdse arbeid, zal dit najaar verder besproken worden door de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad. De Wet van 17 augustus 2013 voert drie wijzingen in: :: Een verhoging van de interne grens van 65 uren tot naleving van de gemiddelde arbeidsduur. :: Een verhoging van het overurenkrediet waarvoor, op vraag van de werknemer, geen inhaalrust moet worden toegekend. :: Een vereenvoudiging van de procedure voor de verlenging van de referteperiode voor de naleving van de gemiddelde arbeidsduur. I. Verhoging van de interne grens 1.1 Huidige situatie: 65 uren Als een werknemer meer presteert dan de afgesproken gemiddelde wekelijkse arbeidsduur, vastgesteld per cao, dient de werkgever binnen een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.