Arbeidsrecht. Modernisering arbeidsrecht. Verdere flexibilisering van de arbeidstijd

HR Square 133
Met de ‘Wet van 17 augustus 2013 betreffende de modernisering van het arbeidsrecht en houdende diverse bepalingen’ wordt het eerste luik van het akkoord over de arbeidstijd in wetgeving omgezet. Het tweede luik van het akkoord, dat handelt over glijdende werkroosters en deeltijdse arbeid, zal dit najaar verder besproken worden door de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad. De Wet van 17 augustus 2013 voert drie wijzingen in: :: Een verhoging van de interne grens van 65 uren tot naleving van de gemiddelde arbeidsduur. :: Een verhoging van het overurenkrediet waarvoor, op vraag van de werknemer, geen inhaalrust moet worden toegekend. :: Een vereenvoudiging van de procedure voor de verlenging van de referteperiode voor de naleving van de gemiddelde arbeidsduur. I. Verhoging van de interne grens 1.1 Huidige situatie: 65 uren Als een werknemer meer presteert dan de afgesproken gemiddelde wekelijkse arbeidsduur, vastgesteld per cao, dient de werkgever binnen een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.