Arbeidsrecht. Na het compromis over het ‘eenheidsstatuut’. Het ontslaglandschap hertekend

HR Square 133
Het zag er even naar uit dat 8 juli 2013 de Belgische geschiedenis zou ingaan als D-day in het kader van het vooropgestelde eenheidsstatuut voor arbeiders en bedienden. Het Grondwettelijk Hof had de Belgische regering immers een ultieme deadline opgelegd voor de gelijkschakeling van de statuten tussen arbeiders en bedienden. Ten laatste op 8 juli 2013 moest het eenheidsstatuut er liggen. Strikt gezien had de deadline enkel betrekking op de opzegtermijnen en de carensdag, maar de intentie was wel degelijk om alle verschillen weg te werken en tot een echt eenheidsstatuut te komen. Onder verwijzing naar het verleden, voorspelde menig jurist alvast dat deze deadline niet gehaald zou worden en bogen zij zich al over de juridische gevolgen hiervan. Dat was evenwel buiten federaal minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) en haar ijzeren wil tot volharding gerekend. Nadat zij op 2 juli 2013 samen met mevrouw Kherbache, kabinetschef van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.