Arbeidsrecht: Nieuwe regels voor uitzendwerk. Meer of minder mogelijkheden?

HR Square 128
De uitzendarbeid kent al jarenlang een enorme groei. De huidige economische crisis mag die trend dan wel tegenspreken, de evolutie van het gebruik en de motieven zit ontegensprekelijk wel in een stijgend ritme. Hoewel uitzendarbeid oorspronkelijk was bedoeld als een noodoplossing voor tijdelijke krachten, blijken bedrijven er ook gebruik van te maken om werknemers te rekruteren. Het wettelijk kader voor uitzendarbeid liep achter op deze evoluties. Hoewel de aanpassing van de wetgeving voor uitzendarbeid al sinds 2004 op de politieke agenda stond, duurde het een hele tijd voor de besprekingen door de sociale partners tot een resultaat hebben geleid. De sociale partners zijn immers pas op 23 januari 2012 tot een principeakkoord gekomen, dat ze hebben uitgewerkt in een advies nr. 1807 van de Nationale Arbeidsraad (NAR). Als alles volgens plan verloopt, zullen in principe op 1 april 2013 een aantal belangrijke nieuwigheden in werking treden. We overlopen de nieuwe...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.