Arbeidsrecht. Nieuwe wetgeving. Zware sancties op verboden terbeschikkingstelling

HR Square 134
De wet van 24 juli 1987 betreffende de tijdelijke arbeid, de uitzendarbeid en het ter beschikking stellen van werknemers ten behoeve van gebruikers voorziet in een verbod voor de werkgever om zijn werknemers uit te lenen aan een derde (de ‘gebruiker’ of ‘opdrachtgever’), die over deze werknemers een deel van het werkgeversgezag uitoefent. Begin 2013 werd deze wetgeving ingrijpend gewijzigd en verstrengd door de Programmawet van 27 december 2012. Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is hoe streng de nieuwe bepalingen precies moeten geïnterpreteerd worden, staat het vast dat deze nieuwe wetgeving geen dode letter zal blijven, maar nu al een stimulans is voor de inspectie om verstrengde controles door te voeren naar het bestaan van verboden terbeschikkingstelling. I. Wanneer is er geen verboden overdracht van gezag? 1.1. Uitoefening van gezag Tot voor kort bepaalde de wet dat er geen sprake was van een (verboden) uitoefening van gezag als de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.