Arbeidsrecht: Overtreding regelgeving uitzendarbeid kan zware gevolgen hebben. Uitzendarbeid opnieuw in de lift

HR Square 103
Als gevolg van de economische recessie zagen diverse sociale crisismaatregelen het licht. Wegens succes werden ze ondertussen al verlengd. Naast de recente crisismaatregelen, wordt er ook terug gegrepen naar bestaande vehikels. Zo zit ook uitzendarbeid opnieuw in de lift. In tijden van onzekerheid, biedt uitzendarbeid inderdaad de nodige flexibiliteit, zonder dat ze bijkomende onzekerheid creëert. Daarnaast dient uitzendarbeid, net zoals voorheen, nog altijd als instroomkanaal voor nieuwe aanwervingen. Men ziet echter vaak over het hoofd dat uitzendarbeid strikt gereglementeerd is en er op de niet naleving van deze reglementering strenge sancties staan. Tijd dus om deze reglementering eens opnieuw onder de loep te nemen. De basiswet in dit verband is de ‘Wet van 24 juli 1987 betreffende de tijdelijke arbeid, de uitzendarbeid en het ter beschikking stellen van werknemers ten behoeve van gebruikers’. Op sectoraal vlak kan ook reglementering ter zake bestaan, wat uiteraard steeds moet worden nagegaan. Uitzendarbeid? Een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.