Arbeidsrecht: Tijdskrediet voor 50-plussers

HR Square 46
Vanaf 1 januari 2002 werd de loopbaanonderbreking geregeld door Cao 77. Deze cao voerde een stelsel in van tijdskrediet, loopbaanvermindering en vermindering van de arbeidsprestaties tot een halftijdse betrekking. Dit stelsel werd nu gewijzigd. Een van de redenen waarom een nieuwe regeling werd ingevoerd, is om werknemers langer aan het werk houden. De uitstap van 50-plussers moet geleidelijker en op latere leeftijd gebeuren. Vermindering arbeidsprestaties met een vijfde De werknemers die gewoonlijk tewerkgesteld zijn in een arbeidsregeling gespreid over vijf of meer dagen, hebben recht op een loopbaanvermindering van één dag per week of twee halve dagen. Nieuw sinds 1 juni 2007 is dat bij een cao op sector- of ondernemingsniveau een gelijkwaardige regeling kan worden ingevoerd over een periode van maximum twaalf maanden. Op die manier kan de loopbaanvermindering worden afgestemd op de arbeidsorganisatorische noden van de onderneming en op de noden van de werknemer. Het wordt dus in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.