ARBEIDSRECHT – Welke incidenten kunnen gebeuren tijdens de opzeggingstermijn?

HR Square 156
Wanneer u een werknemer ontslaat, moet u hem of haar de wettelijke opzeggingstermijn betekenen. Anders heeft de werknemer recht op een opzeggingsvergoeding. Tijdens de opzeggingstermijn kunnen echter tal van incidenten plaatsvinden. Hoe kunt u dan reageren? Een overzicht in zeven punten. De werkgever moet sowieso, zowel bij een opzeggingstermijn als –vergoeding, kunnen aantonen dat het ontslag niet ‘kennelijk onredelijk’ is. Het ontslag moet immers verband houden met het gedrag of de bekwaamheid van de werknemer of met de noodwendigheden van de onderneming. Slaagt hij daar niet in, dan riskeert hij een bijkomende veroordeling tot betaling van een vergoeding van 3 tot 17 weken loon. Maar ook tijdens de opzeggingstermijn kunnen enkele vragen of moeilijkheden rijzen. In die periode moet de arbeidsovereenkomst immers verder uitgevoerd worden. De rechten en plichten van beide partijen blijven ongewijzigd bestaan. Welke problemen kunnen er ontstaan? 1. Hoe beëindigt u een arbeidsovereenkomst met betekening van een...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.