Arbeidsrecht:Einde van de arbeidsovereenkomst… nog voor er gewerkt is

HR Square 49
Misschien hebt u het als HR-manager al meegemaakt. U hebt net een zeer getalenteerde nieuwe medewerker (bediende) aangenomen met een uitmuntend cv voor een nieuwe, uitdagende functie in het HR-departement. De arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur is getekend en de nieuwe werknemer treedt binnen zes weken in dienst, nadat hij zijn opzegtermijn bij zijn huidige/vroegere werkgever zal hebben gepresteerd. Nadat u dit punt op uw to-do-lijst hebt afgewerkt, confronteert uw CEO u met het feit dat de hele organisatie zal worden geherstructureerd, waardoor de functie van de nieuwe werknemer verdwijnt. Hij vraagt u dan ook een einde te maken aan de arbeidsovereenkomst van de nieuwe werknemer nog voor ze effectief werd uitgevoerd. De omgekeerde situatie is ook denkbaar. Nadat hij de arbeidsovereenkomst met uw vennootschap heeft getekend, verandert de nieuwe werknemer van gedacht en wenst toch in dienst te treden van een andere werkgever die hem een (meer) onweerstaanbare job aanbiedt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.