Arbeidsrecht:Hoeveel verdient de top?

HR Square 32
.> Code Lippens Op initiatief van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA), het VBO en Euronext Brussel werd in 2004 een Commissie Corporate Governance geïnstalleerd, bijgenaamd de Commissie Lippens. De opdracht was een code uit te werken voor het deugdelijk bestuur van beursgenoteerde ondernemingen die zou overeenstemmen met de internationale praktijk en de Europese aanbevelingen. De Code Lippens werd gepubliceerd op 9 december 2004 en gaat over de principes transparantie, integriteit en verantwoordelijkheid. In het kader van de transparantie werkte de Code bepalingen uit over de verloning van bestuurders en leden van het directiecomité en de bekendmaking daarvan. Daarenboven voorziet de Code in een individuele openbaarmaking via het jaarverslag van de vennootschap van de bezoldigingen en andere voordelen die rechtstreeks of onrechtstreeks worden toegekend aan niet-uitvoerende bestuurders. Hetzelfde geldt voor de bezoldiging van de CEO, waarbij een onderscheid moet worden gemaakt tussen het basissalaris, de variabele remuneratie...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.