Arbeidsrecht:Hoeveel verdient de top?

HR Square 32
.> Code Lippens Op initiatief van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA), het VBO en Euronext Brussel werd in 2004 een Commissie Corporate Governance geïnstalleerd, bijgenaamd de Commissie Lippens. De opdracht was een code uit te werken voor het deugdelijk bestuur van beursgenoteerde ondernemingen die zou overeenstemmen met de internationale praktijk en de Europese aanbevelingen. De Code Lippens werd gepubliceerd op 9 december 2004 en gaat over de principes transparantie, integriteit en verantwoordelijkheid. In het kader van de transparantie werkte de Code bepalingen uit over de verloning van bestuurders en leden van het directiecomité en de bekendmaking daarvan. Daarenboven voorziet de Code in een individuele openbaarmaking via het jaarverslag van de vennootschap van de bezoldigingen en andere voordelen die rechtstreeks of onrechtstreeks worden toegekend aan niet-uitvoerende bestuurders. Hetzelfde geldt voor de bezoldiging van de CEO, waarbij een onderscheid moet worden gemaakt tussen het basissalaris, de variabele remuneratie...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.