Arbeidsrelaties: Arbeidsrecht: de veranderingen in 2007 en 2008. Tijdbom onder tijdskrediet?

HR Square 51
Dit jaar kende enkele belangrijke wijzigingen en nieuwigheden op het vlak van het arbeidsrecht en sociaal recht. Samen met Bart Vanschoebeke, advocaat bij Claeys & Engels, overlopen we de belangrijkste veranderingen in 2007. Tegelijk kijken we vooruit naar 2008. Ook dan staan enkele belangrijke nieuwigheden op de agenda. Ondertussen mag een nieuwe regering dringend werk maken van een aantal prangende kwesties op arbeids- en sociaalrechtelijk vlak. Nieuw in 2007 - Scholingsbeding De Programmawet van 27 december 2006 heeft het scholingsbeding wettelijk geregeld. De nieuwe wet trad in werking op 7 januari 2007. “Het is positief dat er eindelijk een wettelijke regeling voor het scholingsbeding is. Dit maakt een einde aan de rechtsonzekerheid. Maar het wetgevende kader vertoont verschillende mankementen”, merkt Vanschoebeke op. “Zo is de wetgeving enkel van toepassing voor werknemers die een jaarloon hebben van ten minste 28.093 euro bruto. Hierdoor worden veel lagere bedienden en arbeiders uitgesloten. Ook...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.