Arbeidsrelaties: Bolkesteinrichtlijn. Mag u straks ook uw boeltje pakken?

HR Square 26
Het recht om diensten te verlenen in andere lidstaten stond al ingeschreven in het verdrag van Rome van 1957 waarmee de toenmalige EEG werd opgericht. Dat is het punt niet. De manier waarop voormalig commissaris Frits Bolkestein dit met zijn dienstenrichtlijn wilde regelen, is echter controversieel. Hij wilde het vooral zo eenvoudig mogelijk maken om uit de Oost-Europa kandidaat-werknemers te rekruteren, wanneer in een ‘oude’ lidstaat een type vacatures moeilijk kan worden ingevuld. Maar het woord sociale dumping ligt nu op vele lippen. Waar blijft het sociale Europa, dat niet uitsluitend door de wetten van de markt en de concurrentie wordt gedreven? > Stand van zaken “Het erg uitgebreide voorstel van dienstenrichtlijn is van toepassing op heel veel sectoren en diensten en bevat ook erg veel bepalingen”, licht Farah Nolens van de Administratie Werkgelegenheid van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap toe. “Het voorstel werd aangenomen op 13 januari 2004,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.