Arbeidsrelaties: Holebi’s in uw organisatie. Het andere glazen plafond.

HR Square 29
Homo’s en lesbiennes vertegenwoordigen naar schatting 5 tot 10% van de bevolking. De Sociaal-Economische Raad voor Vlaanderen (SERV) wijdde in april 2005 een hoorzitting aan het thema 'Holebi’s en de arbeidsmarkt'. In een speciale nota analyseerden de sociale partners voor het eerst de problemen die homo- en biseksuele mensen ervaren op de arbeidsmarkt. Traditioneel worden allochtonen en andersvaliden bestempeld als personen die het op de arbeidsmarkt lastig hebben. De Vlaamse overheid vroeg aan de SERV om na te gaan of ook holebi’s worden gediscrimineerd. > De wet Er bestaan Europese richtlijnen die discriminatie op basis van seksuele geaardheid verbieden. In Vlaanderen is er het decreet van 8 mei 2002 over de evenredige arbeidsdeelname en diversiteit. Dit decreet bepaalt dat seksuele geaardheid een van de criteria is waarop niet mag worden gediscrimineerd. De federale antidiscriminatiewet van 25 februari 2003 verbiedt discriminatie op grond van diverse criteria, waaronder de seksuele voorkeur. En...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.