Arbeidsrelaties: Luc Cortebeeck (erevoorzitter ACV). Pleidooi voor verantwoord syndicalisme

HR Square 118
Voormalig ACV-voorzitter Luc Cortebeeck sprak in de VBO Social Academy over het sociaal-overlegmodel en pareerde stekelige vragen over de rol van de vakbonden. We openen de aanhalingstekens voor enkele interessante en opmerkelijke uitspraken. Over de automatische loonindexering: “De automatische indexering van de lonen geeft vertrouwen en zorgt voor consumptie. Daar ligt het probleem niet, ook al bazuinen sommigen dat graag rond. Bij het jongste interprofessioneel overleg hadden we al afgesproken dat we het zouden hebben over de prijzen en over de index. Overleg is echter iets anders dan de aanpak die sommige politici nu willen forceren. Dat maakt elk zoeken naar een akkoord onmogelijk. Werkgevers en vakbonden moeten elkaar weer vinden. Ik ben een sterke voorstander van het tweepartijenoverleg tussen werkgevers en vakbonden, vooraleer de derde partij, de regering, erbij komt. Het zijn de werkgevers en vakbonden die hun ideeën na overleg moeten voorleggen aan de regering.” Over corporatisme versus...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.