Arbeidsrelaties: Teamwerk. De bekroning van een veranderingsproces.

HR Square 25
“Wij hebben het niet over een revolutie in de organisatie, maar over een proces waarbij men geleidelijk een verregaandere vorm van teamwerk introduceert”, openen Van Hootegem en Delarue. “Teamwerk is niet het begin, maar het slot van een veranderingsproces.” In de internationale academische literatuur vindt men de meest uiteenlopende definities van de notie teamwerk. Soms is een definitie heel los en volstaat het al dat mensen ergens samenwerken. In andere gevallen wordt het criterium gehanteerd dat medewerkers gezamenlijk verantwoordelijk worden voor een aantal taken en over een bepaalde mate van autonomie moeten beschikken. Wetenschappers bakkeleien meer dan eens over de vraag wat een ‘echt’ of een ‘vals’ team is. Prof. dr. Geert Van Hootegem en wetenschappelijk medewerkster Anne Delarue zijn allebei werkzaam bij de faculteit Sociale Wetenschappen (departement Sociologie) van de KU Leuven. Eind 2004 publiceerden ze bij de uitgeverij Acco (samen met Rik Huys en Stijn Gryp) het boek...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.