Arbeidsrelaties: Uitbreiding Europese Unie. De invasie van de Hunnen?

HR Square 14
Op 1 mei zijn we met onze Europese Unie 73 miljoen goed opgeleide, sterk gemotiveerde en onderbetaalde individuen rijker (of armer?) geworden. Moeten we ons opmaken voor een invasie van vastberaden arbeidskrachten uit Oost-Europa? Of moeten we zelf meetrekken met de colonnes ondernemingen die daar het terrein gaan bezetten? Of verwoordde de Hongaarse dame – HR-manager van een brouwerij – op het HR-congres van Management Centre Europe (Sevilla, 21-23 april) het juiste gevoel als ze en grand public haar angst uitsprak voor “de goedkope Duitse rommel in blikjes”? > Concurrentie is de hel Wat ons betreft was professor Victoria Curzon-Price één van de indrukwekkendste sprekers op het HR-congres van Management Centre Europe dat vorige maand plaatsvond in Sevilla. De economist Curzon-Price doceert aan de universiteit van Genève en is sinds 1994 directeur van het European Institute van dezelfde instelling. “Concurrentie is goed voor ons. Maar we houden er niet van,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.