Arbeidsrelaties: Vlaams herstructureringsbeleid. Op weg van werk naar werk.

HR Square 41
Het nieuwe herstructureringsbeleid is gericht op collectieve ontslagen, sluitingen en faillissementen, ongeacht de grootte van de getroffen onderneming. De doelgroep bestaat uit alle werknemers die door een herstructurering worden getroffen, jong en oud. In de loop der jaren ontwikkelden bedrijven een automatisme waarbij ze in geval van collectief ontslag eerst en vooral de oudere medewerkers via brugpensioen laten afvloeien. “Om deze situatie om te keren, viseren de nieuwe maatregelen en de tewerkstellingscellen alle werknemers die op de datum waarop de werkgever de intentie tot collectief ontslag meedeelde, 45 jaar of ouder zijn en die op dat moment minstens één jaar in dienst zijn”, legt Jan Vanthuyne, directeur-generaal van het federaal ministerie van Werk, uit. “Brugpensioen moet bij een herstructurering de laatste redplank zijn, en zeker niet de eerste stap. Het is de bedoeling dat alle partijen – werkgevers en werknemers – investeren in de zoektocht naar nieuw werk. Onderhandelaars van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.