Artificiële intelligentie. “Eerst strategie, dan pas technologie”. Welk effect heeft digitalisering op HR?

HR Square 186
De toevloed aan digitale tools zal in de eerstvolgende jaren wellicht weinig aan de rol van HR veranderen. Dat valt af te leiden uit een recent verschenen rapport van het World Economic Forum. Op basis van een enquête bij 313 internationale bedrijven deelden de onderzoekers een zestigtal beroepen in volgens hun toekomstige vraag. HR-specialist duikt op in het rijtje ‘stabiele jobs’, wat wil zeggen dat ze nog zeker tot 2022 even sterk in het bedrijfsleven aanwezig zullen zijn als vandaag.Een correcte inschatting, denkt professor Tanya Bondarouk, hoogleraar aan de Universiteit van Twente en al sinds het begin van de jaren 2000 met onderzoek naar e-HRM bezig. Als haar in die periode één ding is duidelijk geworden, dan wel dat technologie HR nooit helemaal zal (kunnen) vervangen. “Dat technologie zal helpen om beslissingen te nemen, staat vast. Maar daarnaast zullen er een hele resem taken zijn die we niet aan computers...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.