Voor bedrijfsrestaurants is een nieuw tijdperk aangebroken met de versnelde inburgering van telewerken. Supermarktketen Delhaize speelt daarop in en opent kleine, onbemande winkelpunten in grote bedrijven, maar ook in kmo’s. Retailspecialist Gino Van Ossel noemt ze in De Standaard zelfs ‘de bedrijfsrestaurants van de toekomst’. Toch zijn er bedrijven die bewust blijven investeren in een on site bedrijfsrestaurant. Naast een gevulde maag kan dat ook zorgen voor meer werknemersgeluk. Bij de uitreiking van de Nederlandse Horeca Prijzen ging de titel voor ‘Bedrijfsrestaurant van het jaar’ in 2020 naar KonnecteD. Het was voorlopig de laatste keer dat deze titel werd uitgereikt, en daar zit corona voor iets tussen. KonnecteD is een werk- en leerbedrijf dat zich richt op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die doelgroep is niet alleen klant, maar ook personeel in het eigen bedrijfsrestaurant, vertelt manager personeel en organisatie Nils Berendsen. Hij schat dat zowat een kwart...