Beloning: De impact van de Corporate Governance Wet. Einde van het gouden tijdperk?

HR Square 117
Essentie ● De variabele verloning van leden van het uitvoerend management moet worden gespreid in de tijd. ● Op zijn minst een kwart van het variabele loon moet gebaseerd zijn op criteria op minstens twee jaar. Een ander kwart van de variabele bezoldiging moet gebaseerd zijn op een periode van minstens drie jaar. ● Vertrekvergoedingen van leden van het uitvoerend management worden begrensd op 12 maanden loon. ● De ondernemingsraad en de algemene vergadering van aandeelhouders krijgen grote inspraak in het remuneratiebeleid. Op 6 april 2010 werd de nieuwe Corporate Governance Wet afgekondigd die het deugdelijk bestuur bij beursgenoteerde ondernemingen en autonome overheidsbedrijven moet versterken. De wet zorgt voor een aantal nieuwe bepalingen in het Wetboek van Vennootschappen rond corporate governance en de verloning van bedrijfsleiders. De meest becommentarieerde en in het oog springende bepalingen viseren de vertrekregelingen en de variabele verloning van bedrijfsleiders van (Belgische) beursgenoteerde ondernemingen en autonome...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.