Beloning en motivatie: Extralegale voordelen. Eindelijk: dé juiste manier om medewerkers te motiveren

HR Square 47
Medewerkers hebben verschillende persoonlijkheden en dus uiteenlopende motivaties en behoeften. Voor de ene zijn uitdagingen en ontplooiingskansen belangrijk, terwijl de andere meer waarde hecht aan de gezelligheid van het team. Sommige medewerkers willen het gevoel hebben ergens bij te horen, anderen streven naar een zekere status, enkelen hebben nood aan macht. Ook de actuele behoeften van de medewerker zijn van belang. Wat heeft een vrijgezel aan een groepsverzekering waarbij de partner van een overlijdensdekking geniet? Hoe kan een bedrijfscrèche een kinderloze medewerker motiveren? Elke HR-verantwoordelijke krijgt te maken met een bonte verzameling van motivatiegronden. Toch zijn er enkele wetmatigheden die u best kent. We informeren u met de hulp van enkele wetenschappers. Corinne Martens zorgt voor de praktijktoets. Zij is HR-verantwoordelijke van Sofico, een kmo met een negentigtal medewerkers gespecialiseerd in software voor leasing en fleetmanagement. Wie wil wat? Zijn we echt allemaal zo verschillend, dat we andere motiverende beloningen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.