Beloning en motivatie: Loon en tevredenheid van de HR-manager. Onder de mensen.

HR Square 14
Senior HR-consultant Henk Van Ursel van DIP Consulting Group (SD Worx) vergeleek de lonen in bedrijven waar telkens één HR-verantwoordelijke, één financieel verantwoordelijke en één verkoopverantwoordelijke aanwezig is. Hij inventariseerde de salarisinformatie en bijkomende informatie zoals leeftijd en anciënniteit (zie tabel 1). Van Ursel concludeert: “Basissalarissen en total cash jaarbedragen zijn aan elkaar gewaagd voor de HR-directeur en de financieel directeur. De HR-verantwoordelijke lijkt de historische salariskloof ten overstaan van de financieel verantwoordelijke te hebben bijgebeend. De verkoopsdirecteur daarentegen zit nog ongeveer 15% ruimer in basissalaris en total cash. Het valt eveneens op dat de mediaan anciënniteit van de HR-verantwoordelijke met zes jaar beduidend lager ligt dan deze van de financieel directeur (negen jaar) en de verkoopdirecteur (tien jaar). Dit wijst wellicht op een groter verloop bij HR-professionals. Als we geregeld vaststellen dat vooral bij kaderleden de snelheid van de inkomensgroei sterk beïnvloed wordt door de frequentie waarmee men van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.