Beloning en motivatie: Patrick Muylle (Campina). “Loon is niet de belangrijkste statusindicator”.

HR Square 14
- Afhankelijk van de bron, zien we dat het loon van de HR-manager gelijk is aan of zelfs wat hoger ligt dan dat van bijvoorbeeld de financieel directeur. Kunnen we daaruit de conclusie trekken dat de HR-functie binnen de onderneming dezelfde of zelfs een hogere status verworven heeft? Patrick Muylle: “Laten we eerst relativeren. We praten hier over gemiddelden en niet over diversiteit of spreiding. De financiële functie gaat natuurlijk over de kern van het ondernemen. Ze kan het ondernemingsresultaat op kortere termijn zichtbaar beïnvloeden, meer dan de HR-functie dat kan. Misschien leven we daarom met het idee dat een financiële functie zwaarder weegt en dus ook meer betaald zou worden. De waardering van elke HR-functie is afhankelijk van een reeks factoren. Er is de functie-inhoud: gaat het over een HR-directeur die naast de personeelsadministratie ook HR-instrumenten beheert of spreken we over een veredelde personeelsadministrateur? Het verwachtingspatroon van de organisatie...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.