Beloning en motivatie: Snelcursus loonbeleid. Stap voor stap.

HR Square 30
Een degelijk loonbeleid is een van de pijlers van een goed personeelsbeleid. Het moet immers toelaten nieuwe medewerkers aan te trekken en goede medewerkers te behouden. Een goed loonbeleid ligt bovendien in lijn met de bedrijfsstrategie. Het moet het juiste gedrag van medewerkers stimuleren opdat de bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden. Aan een verloningssysteem wordt best niet voortdurend gesleuteld, al is regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. Functies en functiehouders veranderen immers met de tijd. Af en toe kan het dus wel aangewezen zijn om het bestaande loonbeleid te vernieuwen. Of om een heus loonbeleid in te voeren. Bijvoorbeeld wanneer een organisatie op korte tijd evolueert van een klein bedrijfje met een handvol medewerkers tot een fors uit de kluiten gewassen KMO. Het beloningsbeleid kan worden bekeken vanuit een vijfvoudig perspectief: - HR-matig of hoe medewerkers belonen - sociaal-juridisch of wat er mag - fiscaal of wat er kan - budgettair of wat...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.