Beloning en motivatie: Snelcursus loonbeleid. Stap voor stap.

HR Square 30
Een degelijk loonbeleid is een van de pijlers van een goed personeelsbeleid. Het moet immers toelaten nieuwe medewerkers aan te trekken en goede medewerkers te behouden. Een goed loonbeleid ligt bovendien in lijn met de bedrijfsstrategie. Het moet het juiste gedrag van medewerkers stimuleren opdat de bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd worden. Aan een verloningssysteem wordt best niet voortdurend gesleuteld, al is regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. Functies en functiehouders veranderen immers met de tijd. Af en toe kan het dus wel aangewezen zijn om het bestaande loonbeleid te vernieuwen. Of om een heus loonbeleid in te voeren. Bijvoorbeeld wanneer een organisatie op korte tijd evolueert van een klein bedrijfje met een handvol medewerkers tot een fors uit de kluiten gewassen KMO. Het beloningsbeleid kan worden bekeken vanuit een vijfvoudig perspectief: - HR-matig of hoe medewerkers belonen - sociaal-juridisch of wat er mag - fiscaal of wat er kan - budgettair of wat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.