Beloning & motivatie: Tevredenheidsonderzoek als sturingsinstrument. Efficiënte motivatie of dure demotivatie?

HR Square 32
Onderzoek naar de tevredenheid en motivatie van medewerkers is een populair sturingsinstrument van managers geworden, zo blijkt uit een enquête van Effectory. Dit bureau, gespecialiseerd in medewerkersonderzoek, ondervroeg ruim 11.000 HR-managers in België en Nederland. “HR-managers zetten medewerkersonderzoek steeds vaker in om een draagvlak te zoeken voor strategische beslissingen. Dit betekent echter niet dat de bedrijfsstrategie voortdurend aangepast wordt aan de wensen of grillen van werknemers. Maar door ook de medewerkers te bevragen, beschikt de organisatie over een bijkomend perspectief om een strategie op te stellen”, zegt Marc Sijtstra, directeur van Effectory. Bedrijven beseffen dus meer en meer dat het beleid moet gedragen worden door de werknemers. “Medewerkers die zich in het beleid kunnen vinden, zullen zich ook meer betrokken voelen bij de organisatie. Ze zien dat er rekening gehouden wordt met hun mening en ideeën. Dat vormt een extra motivatie. Bovendien zetten betrokken medewerkers zich meer in voor de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.