Beloning: Voor- en nadelen van ‘ondernemende medewerkers’. Bonussen moedigen fraude aan

HR Square 106
Essentie ■ Bonussen gekoppeld aan kwantitatieve targets leiden tot gesjoemel. ■ De hoogte van een bonus staat niet in verhouding met de inhoudelijke waardering door de manager. ■ Bankiers met een proactieve persoonlijkheid krijgen een hogere bonus, omdat ze meer risico’s nemen. ■ Topmanagers ontvangen beter geen variabele verloning. “Als ik de conclusies van mijn onderzoek serieus neem, schaf je bonussen maar beter af. Zeker als bonussen gekoppeld worden aan kwantitatieve targets, leidt dit vaak tot gesjoemel met cijfers en zelfs tot valsheid in geschrifte. Zo las ik onlangs in de krant De Morgen dat een Poolse politieagent zichzelf een bekeuring had gegeven, om zo het verplichte minimumaantal boetes te behalen. Agenten in de stad Bialogard moeten immers minstens één bekeuring per dag uitschrijven op straffe van loonsverlaging. Dit is even idioot als een bankier een target geven om in een jaar tijd dertig reisverzekeringen te verkopen. De kans is...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.