Beperking werkloosheidsuitkering: Werkgevers en werknemers, voor en tegen

HR Square 215 (maart-april 2023)
Tekst: Karolien Selhorst Er gaan opnieuw stemmen op om de werkloosheidsuitkering te beperken in de tijd. De hamvraag is of dit een effectief voorstel is om wie al lange tijd werkloos is, opnieuw aan het werk te krijgen? Of zijn er alternatieven? Deze en andere vragen legden we voor aan Monica De Jonghe van het VBO en Karim Dibas van het ACV, die respectievelijk voor- en tegenstander zijn. Monica De Jonghe (VBO)“De werkloosheidsuitkering is een verzekering. Als je zonder werk valt, zorgt de overheid ervoor dat je een vervangingsinkomen krijgt. Maar het is wel jouw plicht om te zoeken naar een baan.”© Hendrik De Schrijver Het VBO is vóór het beperken van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd, zo vertelt ons Directeur-generaal en Executive Manager Werk & Sociale Zekerheid, Monica De Jonghe. Er is volgens haar wel een belangrijke nuance. “We hebben hier te maken met een complexe problematiek. De RVA...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.