Berings & Berings. De lat steeds hoger: tussen succes en falen

HR Square 207 (november-december 2021)
Wanneer Federer tegen Djokovic tennist, kan hij focussen op zijn eigen troeven. Hij kan daarentegen ook vooral denken aan het feit dat Djokovic de enige is die Federer al in alle vier de Grand Slams heeft kunnen verslaan. De focus leggen op de eigen sterktes en mogelijkheden geeft een boost aan het zelfvertrouwen. Focussen op falen, daarentegen, brengt heel wat valkuilen met zich mee – frustratie bijvoorbeeld, of een verlammende faalangst. De kans om een penalty binnen te trappen is groter als men de eigen focus behoudt: ‘ik trap de bal daar en nergens anders’. Meer en meer zien we dat keepers met hun handen en armen staan te gesticuleren om zo faalangst te induceren: ze rekenen erop dat de penaltytrapper daardoor angstig wordt en in de fout gaat. Net als sporters balanceren studenten, werknemers en managers verschillen tussen het prestatiemotief en het faalangstmotief. De manier waarop zij worden aangestuurd,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.