Berings & Berings: Stress + rust = groei

HR Square 210 (mei-juni 2022)
In topsport circuleren quotes als ‘no pain no gain’, ‘go hard or go home’ of zoals Kelly Clarkson zingt ‘what doesn’t kill you makes you stronger’. Topsport impliceert immers hard trainen en veel opofferen. Misschien wel de meestgestelde vraag aan topsporters: hoeveel uren train je per dag? Hard werken is inderdaad een belangrijke voorwaarde om succesvol te zijn. Maar minstens even belangrijk is rusten. Atleten en coaches besteden bijzonder veel aandacht aan rust, herstel en slaap. Trainingsprogramma’s worden opgesteld aan de hand van periodisering in macro- en microcycli. Zware dagen worden afgewisseld met lichter werk en men bouwt regelmatig rustigere periodes in met focus op herstel. Dit wordt verspreid over weken en zelfs maanden om zo tot een absolute piekprestatie te komen. Inspanning en rust in balans De juiste balans vinden tussen inspanning en rust is nodig om het harde trainingswerk daadwerkelijk om te zetten in een verhoging van het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.