Berings & Berings. “Welke sport kan onze inspiratiebron zijn?”

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Dries Berings is verbonden aan de KU Leuven, campus Brussel, waar hij onder andere het vak ‘Mens en Organisatie’ doceert, dat overigens ook de titel is van het boek waarvan hij mede-auteur is. Daarnaast doet hij ook heel wat interessant HR-onderzoek, tegenwoordig vooral naar de link tussen organisatiecultuur en kwaliteit, maar ook naar diversiteit en de relatie met ambitie. Eline Berings is, net als haar vader, psychologe. Ze studeerde klinische psychologie en specialiseerde zich nadien verder in de sportpsychologie. Maar u kent haar waarschijnlijk vooral omdat ze érg hard kan lopen. Ze legt de 100 meter horden af in minder dan 13 seconden, en heeft nog steeds het Belgisch record op de 60 meter horden indoor (7 seconden en 92 honderdsten) op haar naam staan. Het was op die afstand dat ze in 2009 Europees kampioen werd in Turijn.Vader en dochter komen elkaar tegen daar waar sport en HR elkaar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.