BOEK. Naar een nieuw sociaal contract. Tien ideeën voor de toekomst

HR Square 192
Dr. Bruno Tindemans (Cranfield) is de CEO van Syntra, dr. Vickie Dekocker (KU Leuven) is er verantwoordelijke Innovatie. Zij beheersen de kunst van het manifesten schrijven. Op 72 bladzijden maken zij eerst een kritische balans op van het huidige ‘sociaal contract’, motiveren zij waarom een nieuw paradigma nodig is, brengen zij tien nieuwe leidende principes aan en roepen zij op tot actie. Waarover gaat het? Wij citeren de auteurs.“België en Vlaanderen kenden decennialang een sociaal contract tussen werkgevers, werknemers en overheden om de verdeling van kennis, inkomen en macht gelijk te verdelen en structurele ongelijkheden weg te werken. De instellingen die op dit sociaal contract gebaseerd zijn, zorgden voor stabiliteit, inclusiviteit en zekerheid bij burgers. De versnelling van de veranderingen in de omgeving zet dit sociaal contract onder druk. Daarmee daalt ook de legitimiteit en het vertrouwen in de instellingen die erop gebaseerd zijn.”Daarom moet het sociaal contract vernieuwd worden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.