Boeken: 100 vragen over solliciteren

HR Square 33
Frank van Luijk is directielid bij LTP, een Nederlands organisatie-adviesbureau in werving en selectie, loopbaanbegeleiding, assessment en human resource management. Van zijn hand verscheen eerder Hoe krijg ik ze zover? Psychologie voor managers. Hij verlegt zijn aandacht nu naar de sollicitant. Zijn boek 100 vragen over de sollicitant is handig opgebouwd. Van Luijk stelt op de linkerbladzijde een vraag die hij op de rechterbladzijde min of meer concreet beantwoordt. De vragen zijn in vijf rubrieken opgedeeld: vacatures vinden, brieven schrijven, gesprekken voeren, tests en assessments voorbereiden en over arbeidsvoorwaarden onderhandelen. Onder het deel ‘vacatures vinden’ staan namen van kranten, websites en jobbeurzen, maar die hebben uitsluitend betrekking op Nederland. Een interessante vraag is waar je moet op letten bij online solliciteren. Van Luijk waarschuwt voor het feit dat sollicitaties die per mail worden verzonden minder gemakkelijk een tweede keer doorbladerd worden. Een papieren versie die binnenrolt, wekt de aandacht. Gevaar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.