Boeken

HR Square 203 (maart-april 2021)
  Strategisch verbinden De titel van dit boek over interne communicatie maakt meteen duidelijk waar de auteur ervan naartoe wil: interne communicatie moet als strategische facilitator verbinding brengen in de organisatie. Of interne communicatie bij HR hoort, of toch eerder in een aparte communicatie-afdeling? Peter op de Beeck besteedt ook in zijn boek een hoofdstuk aan deze langlopende discussie. Hij overloopt de verschillende mogelijke modellen die (de verantwoordelijkheid voor) interne communicatie telkens elders in de organisatie leggen, om te concluderen dat hét ideale model niet bestaat. Uiteindelijk, schrijft hij, maakt het ook niet zoveel uit of de interne communicatie centraal of decentraal wordt aangestuurd. Het is maar wat best past in uw organisatie. (Als het al een argument mag zijn over waar in het organigram interne communicatie thuishoort, nog even dit: drie van de zeven ‘C-level interviews’ in het boek van Op De Beeck zijn met HR-verantwoordelijken. U kan het...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.