Boeken

HR Square 208 (januari-februari 2022)
De 19 dingen die je NOOIT met je collega’s moet doenJapke-d.Bouma, columniste voor het NRC Handelsblad in Nederland, houdt ons geregeld een spiegel voor. Met een grote glimlach duwt ze ons – m/v’s die onze dagen doorbrengen op kantoor – met de neus op de feiten: we hebben in ons wereldje een aantal vreemde gewoontes gekweekt. En dat taaltje van ons! Haar columns zijn nu gebundeld in een boek waarin ook HR er vrolijk van langs krijgt.Zo brengt ze in het hoofdstuk ‘De 15 grootste leugens van personeelszaken – en wat ze écht betekenen’ een staaltje HR-jargon en legt Bouma uit hoe ze aan de andere kant van de tafel binnenkomen. En haar lijstje van ‘10 collega’s van wie niemand precies weet wat ze doen’ bevat ook verontrustend veel rollen die hier in HR Square ook al aan bod zijn gekomen…Een van onze favorieten? In het lijstje van nutteloze inspirational...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.