Boeken

HR Square 212 (september-oktober 2022)
De zeven vinkjes Een HR-boek? Zeker niet. Een boek dat relevant is voor HR-verantwoordelijken? Dat wel! ‘De zeven vinkjes’, het meest recente boek van de Nederlandse journalist Joris Luyendijk, legt de vinger op een gevoelige plek, niet om te zalven, maar om te porren zodat je het goed voelt. Zeker als je – zoals de auteur van dit stukje – zeven vinkjes achter je naam kan zetten… Waarover gaat het? Wel, over een witte man van middelbare leeftijd – Joris Luyendijk zelf – die op een bepaald moment merkt dat hij niet zoveel impact meer heeft als wat hij gewoon is. De journalist is op dat moment aan de slag in Londen (waar hij de leefwereld van de bankiers beschrijft – dat verhaal leest u in zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn: Onder bankiers’). Hij begrijpt niet waarom het allemaal veel moeilijker gaat dan toen hij in Nederland werkte,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.