Boeken

HR Square 122
Rood of blauw HRM? Ongetwijfeld brengt de titel ‘Paars management’ heel wat potentiële lezers aan het twijfelen. Hebben we immers niet te maken met een al te enthousiaste fan van het lang vervlogen obligate optimisme uit de regeringen-Verhofstadt? Gelukkig heeft de inleiding het over heel andere zaken, al wil ook auteur Lou Van Beirendonck het beste van twee werelden verenigen. Aan de ene kant van het spectrum plaatst hij een ‘blauw’ HRM, dat vertrekt vanuit de organisatie met de fundamentele vraag: hoe kunnen we iemand laten meedraaien in het bedrijf? Dat staat tegenover het ‘rood’ HRM, dat de medewerker centraal stelt: welke wensen, behoeften en kwaliteiten heeft hij/zij? Deze contrasterende benaderingen wil Van Beirendonck verzoenen, waardoor een paars HRM ontstaat. De auteur, de pionier met assessment centers in België, stichter-directeur van Quintessence Consulting en professor HRM aan de Antwerp Management School, baseert zijn voornemen niet op een beate filosofie, maar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.