Boeken

HR Square 133
Samenwerken intern/extern ‘Stakeholder engagement’ groeit uit tot het nieuwe buzzword. In deze tijden van voorthollende complexiteit en grotere (gedwongen) openheid, kan je nog moeilijk je stakeholders negeren. Het gaat niet alleen om de medewerkers, maar ook om klanten, leveranciers en andere betrokkenen (bijvoorbeeld in het onderwijs of in de buurt). Een bedrijf moet dus in dialoog leren gaan met de stakeholders, met de ‘omgeving’. Probeer dan ook niet meteen je eigen grote gelijk te halen, maar laat de groepsdynamica zijn werk doen, zo adviseren Elke Jeurissen en Cato Léonard in ‘Vreemdgaan voor managers’. Onder meer op basis van onderzoek van professor Patrick Kenis (Antwerp Management School) concluderen ze dat ‘stakeholder engagement’ gaat over mee-denken, niet over tegen-denken: “Het gaat over 70 procent luisteren en 30 procent zelf praten. Alleen met die houding vind je het gemeenschappelijke in ieders afzonderlijk belang. En het vinden van een gemeenschappelijke doelstelling is noodzakelijk.” 29,99...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.