Boeken

HR Square 136
Assertief  Dure eden, spectaculaire voornemens en ‘slimmer’ gaan werken – het aanbreken van een nieuw jaar is een vruchtbare tijd voor boeken over persoonlijke effectiviteit. Eén uitgave heeft zelfs niet eens naar een alternatieve titel gezocht. Jan Schouten en Joke Lingsma noemen hun telg gewoon ‘Persoonlijke effectiviteit’. Toch is dit een verrassing. Waar we een zoveelste exposé over timemanagement, noodzakelijke vaardigheden en zelfcoaching verwachtten, vinden we een les in assertiviteit. Nota bene door Nederlanders, dan moet het wel assertief zijn. Schouten en Lingsma leggen uit hoe effectief voor jezelf op te komen zonder anderen onnodig te kwetsen. Laat ander minder de baas over je spelen, word rustiger in contacten en beslis zelf in welke situaties je assertief wil optreden. De auteurs kiezen voor een lesaanpak. Ze leren hoe te reageren in diverse situaties en betrekken de lezer in hun opzet. De eerste druk van het werk verscheen al in 1981,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.