Boeken: 36 strategemen voor managers. De sluwe list geherwaardeerd.

HR Square 30
Harro von Senger is sinds 1989 hoogleraar in de Sinologie aan de Duitse universiteit Freiburg im Breisgau. Hij promoveerde er nadat hij voor studiedoeleinden lang in Taiwan, China en Japan had verbleven. Von Senger is als deskundige in het Chinese recht verbonden aan het Schweizerische Institut für Rechtsvergleichung in Lausanne. Hij is bij het grote publiek bekend om zijn boek Strategemen. De auteur stelt vast dat de Chinese manier van denken en zaakvoeren niet in de westerse economische manier van denken is opgenomen. De Chinese strategemenleer vertrekt van een lijst van 36 spreuken. Al deze spreuken of strategemen kan men zien als tactische tips om een tegenstander of concurrent te slim af te zijn of om met de werkelijkheid die zich aandient om te springen. Elke uitspraak promoot het onverwachte, het sluwe, het tactische spel: ‘andermans mes gebruiken om te doden’, ‘de uitgeputte vijand uitgerust opwachten’, ‘het brandhout onder de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.