Boeken

HR Square 109
Praktische leidraad voor coaching In ‘Het groot coachboek’ geven de Nederlandse ontwikkelingsexperts Sasja Dirkse en Angela Talen vooral een functionele leidraad met hun beschrijving van 60 werkvormen en 60 opdrachten die ze in de coachpraktijk onderscheiden. Eindelijk een no-nonsenseboek over coaching. Tekst Luc De Decker Coaching is meer dan gesprekken voeren, praten en de ander zelf zijn antwoorden laten bedenken. Die behoorlijk venijnige opmerking maken Sasja Dirkse en Angela Talen in het voorwoord van ‘Het groot coachboek’, hun handboek waarin ze onder meer 60 werkvormen en opdrachten beschrijven. Dat verhelderende initiatief, dat in een keurig overzicht in dit ook letterlijk ‘groot’ uitgegeven coachboek efficiënt wordt gepresenteerd, wordt voorafgegaan door een uiteenzetting op het wie-wat-hoe-waarom van coaching. In dat eerste luik krijgen we de fundamentele aspecten toegelicht met achtergrondinformatie, in het tweede luik volgt het praktische advies voor de uitvoering van de coaching. “Coaching is het begeleiden van een persoon van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.