Boeken: Coaching: Hoe? Zo! De hand aan de ploeg

HR Square 21
Jos Borremans studeerde ontwikkelings- en klinische psychologie en is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van groepen en in het verzorgen van workshops bij Volvo Cars Gent. Petra Keisse is maatschappelijk assistent, optie personeelswerk. Ze heeft een ruime ervaring in personeelsadministratie en werkte mee aan tal van organisatieontwikkelingsprojecten. Momenteel is ze trainingscoördinator en ondersteunt ze zelfsturende teams bij Volvo. Borremans en Keisse baseren Coaching: Hoe?Zo! op de werking van deze automobielfabriek. Aan het boek werkten verscheidene Volvo-medewerkers mee in lees- en schrijfgroepen. > Zeven werelden Borremans en Keisse zien binnen hun bedrijf zeven ‘werelden’. Een individu en een organisatie kunnen zich ontwikkelen binnen de wereld van de ‘intelligente persoon’, de ‘bewuste persoon’, de ‘zelfbeheerder’, de ‘teams’, de ‘netwerken’, de ‘lerende organisatie’ en de ‘maatschappelijk ondernemer’. We nemen de wereld van de ‘intelligente persoon’ als voorbeeld. Een intelligente onderneming is dan een onderneming die de waarde respect cultiveert, volwaardig werk creëert...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.