Boeken: Coaching: Hoe? Zo! De hand aan de ploeg

HR Square 21
Jos Borremans studeerde ontwikkelings- en klinische psychologie en is gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van groepen en in het verzorgen van workshops bij Volvo Cars Gent. Petra Keisse is maatschappelijk assistent, optie personeelswerk. Ze heeft een ruime ervaring in personeelsadministratie en werkte mee aan tal van organisatieontwikkelingsprojecten. Momenteel is ze trainingscoördinator en ondersteunt ze zelfsturende teams bij Volvo. Borremans en Keisse baseren Coaching: Hoe?Zo! op de werking van deze automobielfabriek. Aan het boek werkten verscheidene Volvo-medewerkers mee in lees- en schrijfgroepen. > Zeven werelden Borremans en Keisse zien binnen hun bedrijf zeven ‘werelden’. Een individu en een organisatie kunnen zich ontwikkelen binnen de wereld van de ‘intelligente persoon’, de ‘bewuste persoon’, de ‘zelfbeheerder’, de ‘teams’, de ‘netwerken’, de ‘lerende organisatie’ en de ‘maatschappelijk ondernemer’. We nemen de wereld van de ‘intelligente persoon’ als voorbeeld. Een intelligente onderneming is dan een onderneming die de waarde respect cultiveert, volwaardig werk creëert...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.