Boeken: Dagelijkse personeelsproblemen. Alle problemen zijn opgelost

HR Square 36
Dit juridisch naslagwerk is een uitgave van Indicator Adviseurs en Uitgevers en heeft de bedoeling werkgevers in te lichten over de wettelijke mogelijkheden waarover zij beschikken wanneer ze bepaalde problemen ervaren met hun personeel. Wat kan een werknemer zich permitteren en wat kan u doen als hij naar uw mening over de schreef gaat? Het boek is in mensentaal geschreven en de wetsbepalingen zijn van de nodige duiding voorzien. In totaal worden 31 concrete onderwerpen behandeld in evenveel hoofdstukken, met niet mis te verstane titels als ‘Uw werknemer komt niet opdagen’, ‘Uw werknemer is ziek’, ‘Klein verlet’, ‘Familiaal verlof’, ‘Uw werknemer wordt gepest’ of ‘Uw werknemer richt schade aan’. Systematisch beginnen de hoofdstukken met een juridische omschrijving – wat is ‘klein verlet?’ -, gevolgd door een korte uitleg, nooit zwaar of taai, over wat een werkgever moet toestaan en in welke gevallen hij mag ingrijpen of de werknemer berispen. Oplossingen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.